Bewoner houdt inbreker aan

Zundert – Een bewoner van Den Hof heeft vrijdagmorgen twee inbrekers betrapt die zijn voordeur open wilde breken. Hij wist er één te pakken.

Op vrijdag 1 september 2017 om 4.15 uur lag een man thuis in zijn bed in Den Hof. Hij werd wakker van stemmen in zijn tuin. Hij begreep dat er mensen rond zijn woning liepen en stond op. Hij zag dat er twee mannen bij zijn voordeur stonden en deze probeerde te openen. Hij schakelde verlichting in en opende de deur. De twee mannen die daar stonden gingen er vandoor. Hij rende er achter aan en kon één van de mannen pakken. De aangever belde de politie die snel ter plaatse kwam. De verdachte, 19 jaar uit Zundert is aangehouden. Er is nog gezocht naar de mededader maar hij is niet meer gevonden. Zijn identiteit is bekend bij de politie en de verwachting is dat hij snel aangehouden wordt. Beter is als hij zichzelf komt melden.

Bel meteen 112

Een mooie aanhouding van deze bewoner en goed opgetreden. De strijd tegen inbrekers voeren we samen. Maar bij dit soort incidenten zijn toch enkele zaken van belang. Op het moment dat je stemmen of geluiden hoort rondom je huis op het moment dat je dit niet verwacht is het beter om direct 112 te bellen en dan op onderzoek uit te gaan. Zo is de politie al onderweg en is sneller ter plaatse voor het geval het mis gaat. Ook is dan de pakkans groter. Een ander aspect is veiligheid. Neem geen onnodige risico’s en denk goed om je eigen veiligheid. Bij dit incident was de krachtverhouding duidelijk en had de inbreker niets in te brengen. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen en het had ook anders kunnen aflopen. Maak een verstandige afweging van de risico’s.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.