Ben jij je bewust van jóuw rol in het verkeer? De verkeersveiligheidscampagne ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’ wil dat elke weggebruiker daarbij stilstaat. Want veilig thuiskomen, dat wil iedereen. Dus dragen we allemaal ons steentje aan dat gezamenlijke einddoel: NUL verkeersdoden. Let jij ook op?
belofte-footer-bg
Veel ongevallen ontstaan doordat weggebruikers zich laten afleiden. Bijvoorbeeld door hun mobiele telefoon, maar ook door rijden onder invloed. Vorig jaar beloofden al zo’n 13.000 Brabanders via deze website om hun ogen op de weg te houden. Let jij ook op? Het komende jaar richt de campagne zich op alert en zonder alcohol, drugs of medicijnen deelnemen aan het verkeer. Dat maakt het stukken veiliger op de weg, voor uzelf én voor anderen. En net als bij IkPas doet goed voorbeeld goed volgen. Doet jij ook een belofte? Vul die in op de website.

Gebruik in het verkeer geen alcohol of drugs en ben voorzichtig met medicijnen. Dat maakt het stukken veiliger op de weg, voor jezelf én voor anderen. Doe die belofte!

nul-verkeer-groot-1024x536

Menselijk gedrag

Brabant telde in 2015 maar liefst 117 verkeersdoden. Verkeersgedeputeerde Christophe van der Maat: “Dit cijfer bewijst nog eens extra hoe hard het nodig is om voor de NUL te blijven gaan! Als provincie investeren we in goede wegen en verkeersveilige infrastructuur. Maar uiteindelijk speelt het menselijke gedrag een cruciale rol. Daarom is het zo belangrijk dat we aandacht blijven vragen voor veiliger verkeer.”

Ambassadeurs verkeersveiligheid

Wie het daar roerend mee eens zijn, zijn de regionale ambassadeurs verkeersveiligheid. Dit zijn de gedeputeerde zelf, politie, Rijkswaterstaat en verkeerswethouders uit de vijf Brabantse regio’s. Zij maken zich sterk voor NUL verkeersslachtoffers en zijn als campagne-ambassadeur aanjager en initiator van extra acties binnen hun regio:

    provincie Noord-Brabant: Christophe van der Maat, gedeputeerde mobiliteit en samenwerking.
    Politie: Oost-Brabant, teamchef infra Geert-Jan van Gestel. West-Brabant, teamchef Arie de Graaff.
    Rijkswaterstaat: vacature.
    Hart van Brabant: Gerard Bruijniks, wethouder gemeente Loon op Zand.
    Zuidoost-Brabant: Nicole Ramaekers, gemeente Veldhoven.
    Noordoost-Brabant: Gerard Stoffels, wethouder gemeente Cuijk.
    West-Brabant: Jan-Willem Stoop, wethouder gemeente Drimmelen. Renze Bergsma, wethouder gemeente Woudrichem.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.